Pravila o korištenju kolačića

U ovoj uputi koristimo pojam "kolačići" u odnosu na kolačiće i druge slične tehnologije obuhvaćene Direktivom EU o privatnosti u elektroničkim komunikacijama.

Što je kolačić?

Kolačići su male tekstualne datoteke, stvorene od web stranice koja se posjećuje, a koje sadrže podatke. Pohranjuju se na računalu posjetitelja kako bi korisniku bio omogućen pristup različitim funkcijama.Na našim su stranicama korišteni i kolačići sesije i kolačići koji nisu sesije.Kolačić sesije se privremeno pohranjuje u memoriju računala dok posjetitelj pregledava web stranicu. Taj se kolačić briše kada korisnik zatvori svoj web preglednik ili nakon određenog vremena (što znači nakon isteka sesije).Kolačić bez sesije ostaje na računalu posjetitelja dok se ne izbriše.

Zašto koristimo kolačiće?

Kolačiće koristimo kako bismo saznali više o načinu na koji posjetitelji stupaju u interakciju sa sadržajem naših web stranica i pomažu nam da poboljšamo njihovo iskustvo prilikom posjete našoj web stranici.

Funkcija i sadržaj web stranice

Funkciju dijeljenja koriste posjetitelji kako bi preporučili naše web stranice i sadržaj na društvenim mrežama kao što je Facebook. Kolačići pohranjuju informacije o tome kako posjetitelji koriste funkciju dijeljenja - iako ne na pojedinačnoj razini - kako bi se web stranica mogla poboljšati. Ako ne prihvaćate kolačiće, podaci se ne pohranjuju.Za neke od funkcija na našim web stranicama koristimo usluge trećih strana, na primjer, kada posjetite stranicu s videozapisima koji su ugrađeni ili povezani s YouTubeom. Ovi videozapisi ili veze (kao i neki drugi sadržaji trećih strana) mogu sadržavati kolačiće trećih strana, a informacije o upotrebi takvih kolačića možete naći u pravilima na web stranicama trećih strana.

Web analitika

Ova web stranica koristi Google Analytics koji upotrebljava kolačiće. Na zajedničkoj razini, kolačići pohranjuju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju web stranicu, uključujući broj prikazanih stranica, od kuda dolaze posjetitelji, kao i broj posjeta, kako bi poboljšali web stranicu i osigurali dobar korisnički doživljaj. Ako ne prihvaćate kolačiće, podaci se ne pohranjuju.

Kako odbijam i brišem kolačiće?

Nećemo koristiti kolačiće za prikupljanje osobnih podataka o posjetitelju.Međutim, možeš odbiti ili blokirati kolačiće koje Vitagal ili web stranice bilo kojih trećih strana postavljaju, na način da  promijeniš postavke svojih preglednika - pogledaj "Funkciju pomoć" u svom pregledniku za daljnje pojedinosti.Imaj na umu da većina preglednika automatski prihvaća kolačiće pa ako ih ne želiš koristiti, možda ćeš morati aktivno izbrisati ili blokirati kolačiće.Informacije o korištenju kolačića u preglednicima mobilnih telefona i pojedinosti o tome kako odbiti ili izbrisati takve kolačiće potraži u priručniku za svoj mobilni telefon.Napominjemo, ako odbiješ koristiti kolačiće, i dalje ćeš moći posjećivati naše web stranice, no neke funkcije možda neće ispravno raditi.