I.Općenito

Naziv: Vitagal d.o.o.

Sjedište: Ante Starčevića 1, 49000 Krapina

Sjedište ureda: Ilica 49, 10000 Zagreb

OIB: 54356340961

MBS: 080867543

Poslovna banka i broj žiro-računa IBAN: Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, 10000 Zagreb

IBAN: HR4223600001102375902

BIC(SWIFT) code:ZABAHR2X

Subjekt upisan kod Trgovačkog suda u Zagrebu.

Temeljni kapital: 20.000,00 kn i uplaćen je u cijelosti 

Osoba ovlaštena za zastupanje: Jelena Vodolšak

Broj telefona: tel:+385994877775

Adresa elektroničke pošte: i[email protected]

Osnovni podaci o prodavatelju

Korisnik je  svaka osoba koja koristi web stranicu isto kao i svaki kupac i posjetitelj web stranice www.vita-kute.hr  Sklapanje ugovora o kupoprodaji putem internet stranice www.vita-kute.hr regulirano je u skladu sa zakonskim odredbama uzimajući u obzir naročito načela i odredbe direktiva i uredaba Europske unije. Sklapanje ugovora putem internet stranice www.vita-kute.hr predstavlja sklapanje ugovora na daljinu. Ovi Opći uvjeti poslovanja predstavljaju i predugovornu obavijest, te se odnose na sklapanje ugovora o kupoprodaji ukoliko je kupac potrošač odnosno svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, te ukoliko se ugovor sklapa između trgovca i potrošača u okviru organiziranog sustava prodaje ili pružanja usluge bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača na jednome mjestu pri čemu se do trenutka sklapanja ugovora te za sklapanje ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije. Sredstva daljinske komunikacije jesu sva sredstva koja se bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača mogu koristiti za sklapanje ugovora na daljinu, kao što je internet i elektronička pošta. Službeni jezik za sklapanje ugovora o kupoprodaji je hrvatski jezik. Na sklopljene ugovore o kupoprodaji primjenjuje se hrvatsko pravo.

II. Glavna obilježja robe

Kupac se upoznaje s glavnim obilježjima proizvoda na web stranici www.vita-kute.hr. Vitagal d.o.o. zadržava pravo izmjene informacija, uključujući cijene proizvoda i akcijske ponude na stranicama bez prethodne najave. Uz sliku proizvoda nalazi se opis glavnih obilježja proizvoda i njegova cijena s PDV-om. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja. Slike  proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boja proizvoda od strane ljudskog oka i slično, prodavatelj ne jamči potpunu sukladnost boja proizvoda s bojama kako ih kupac vidi na zaslonu svog monitora.

III. Cijena

Ugovorena kupoprodajna cijena izražena je u hrvatskim kunama te uključuje PDV. Kupac plaća trošak konverzije valuta iz strane valute u kunu koja je zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj.

IV. Opći uvjeti

Korisnici stranice www.vita-kute.hr su dužni prije narudžbe proizvoda klikom na ikonu „Plati“ pročitati Uvjete korištenja. Ukoliko korisnik ima dodatnih pitanja ili nejasnoća vezanih uz Uvjete korištenja, može se obratiti na adresu e-pošte i[email protected] ili putem telefona na broj: tel: 00385994877775 od ponedjeljka do petka od 8:00 do 20:00. Korisnici su suglasni da neće koristiti web stranicu na način da štete autorima ili trećim osobama, te prihvaćaju sve rizike korištenja web stranice i usluga. Sadržaj web stranice zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu Vitagala. Vitagal omogućuje korištenje web stranice na najbolji mogući način. To uključuje: nadgledanje rada servera, širenje kapaciteta prema broju korisnika, podršku korisnicima te otklanjanje eventualnih grešaka i problema u radu sustava. Vitagal ne preuzima odgovornost za eventualne probleme u radu stranice. Vitagal ne može jamčiti da korištenje web stranice neće biti prekinuto ili privremeno nedostupno. Korisnici koriste web stranicu na vlastitu odgovornost. Vitagal ni na koji način nije odgovoran za štetu koju korisnik može pretrpjeti korištenjem web stranice www.vita-kute.hr Vitagal zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili dopuniti Uvjete korištenja. Promjene stupaju na snagu danom objave na web stranici www.vita-kute.hr. Uvjeti korištenja dostavljaju se putem e-pošte u PDF obliku. Za kupca su obvezujući Uvjeti korištenja koji su mu dostavljeni putem e-pošte u PDF obliku. Vitagal zadržava pravo u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave izmijeniti, dopuniti ili ukinuti bilo koji dio svog poslovanja, što uključuje i web stranicu, odnosno bilo koji njezin dio, servise, podstranice ili usluge koje se putem njih pružaju. Predmetno pravo uključuje, ali se ne ograničava na promjenu vremena dostupnosti sadržaja, dostupnosti novih podataka, načina prijenosa. Dužnost je i obaveza korisnika koristiti web stranicu u skladu s pozitivnim propisima te općim moralnim i etičkim načelima. Vitagal ima pravo u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja web stranice kako bi osigurao poštivanje Uvjeta korištenja i pozitivnih propisa.

V. Povrat robe i zamjena

Povrat robe i zamjena

U slučaju da Kupac mijenja količinu i vrstu Proizvoda, smatra se da je Kupac napravio jednostrani raskid ugovora. Kupac u tom slučaju vraća Proizvode koje je dobio na adresu Ilica 48, 10 000 Zagreb. Vitagal d.o.o. može postupiti drugačije od ove odredbe, ako je postupanje u interesu i na dobit Kupca.

Pravo na besplatnu zamjenu

Kada kupac mijenja vraćeni proizvod te naručuje isti u većoj ili manjoj konfekcijskoj veličini, Vitagal d.o.o. ne smatra da je kupac napravio jednostrani raskid ugovora te snosi troškove isporuke zamjenskog proizvoda. Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti (slijedom korištenja, pranja ili nošenja) kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana.

VI. Troškovi uporabe sredstava daljinske komunikacije

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Vitagal d.o.o. ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata Proizvoda. Vitagal d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske.

VII. Uvjeti i rokovi plaćanja, uvjeti isporuke robe, vrijeme isporuke robe

Uvjeti i rokovi plaćanja

Plaćanje proizvoda je moguće izvršiti:

 1. plaćanjem po primitku pošiljke (pouzećem)
 2. uplatom na račun
 3. online plaćanjem kreditnim i debitnim karticama Maestro, Mastercard, Visa, jednokratno ili na rate (2 do 6 rata)

Plaćanje po primitku pošiljke (pouzećem)

Plaćanjem pouzećem račun za naručeni proizvod kupac je obvezan podmiriti dostavljaču pošiljke prilikom dostave naručenog proizvoda, isključivo novcem u gotovini. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavljača.

Uplatom na račun 

Na adresu e-pošte navedenu kod narudžbe šalju se podaci potrebni za uplatu, uključujući broj računa na koji kupac treba uplatiti iznos narudžbe. Kupac može izvršiti plaćanje korištenjem uplatom u poslovnici banke ili internet bankarstva, poštanskom uredu, na FINI i sl. Nakon zaprimanja uplate kupca šalju se naručeni artikli na adresu koju je naznačio u narudžbi.

Plaćanje karticama

Prilikom plaćanja kreditnim i debitnim karticama autorizacija plaćanja vrši se automatski. Vitagal snosi sve manipulativne troškove autorizacije kreditne/debitne kartice korisnika. U slučaju neuspješne autorizacije plaćanja postupak kupovine se prekida. Kupac je odgovoran za ispravnost podataka koji su navedeni korištenjem webshop usluge. Plaćanje na rate moguće je PBZ, Erste i ZABA karticama, od 2 do 6 rata, pri čemu je minimalni iznos za plaćanje na rate 300kn, a minimalni iznos za plaćanje na 6 rata je 500kn. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku autorizacije od strane izdavatelja kartice.

Plaćanje kreditnim karticama:  Mastercard, Maestro, Visa.

 

      
 

Uvjeti isporuke robe

Dostava se vrši dostavnom tvrtkom DHL–om. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati radniku kurirske službe koji je pošiljku dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Naručeni proizvodi u pošiljci osigurani su od gubitka u dostavi. Proizvodi koji su nedostupni u vrijeme narudžbe, ne mogu se naručiti. Ukoliko naručeni proizvod nakon izvršene narudžbe postane nedostupan, prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Ako kupac otkaže narudžbu, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje. Svi povrati novca vrše se putem poslovnog računa prodavatelja na račun kupca u banci.

Vrijeme isporuke robe

Nakon zaprimanja narudžbe, proizvodi će biti isporučeni na adresu kupca u Republici Hrvatskoj u roku 15 radnih dana.

Cijena dostave

Dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 40,00 EUR, dok se za sve narudžbe ispod 40,00 EUR dostava naplaćuje 3,00 EUR.  

VIII. Jednostrani raskid ugovora

Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Preduvjet jednostranog raskida Ugovora jest da proizvod nije korišten i da se Prodavatelju vraća u identičnom stanju u kojem je preuzet od strane kupca, u originalnom pakiranju, s deklaracijom te pripadajućim računom i dokumentacijom. Ugovor se može jednostrano raskinuti djelomično za pojedini proizvod ili cjelokupno, sukladno ovim Općim uvjetima. Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, mora obavijestiti prodavatelja o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom, odnosno popunjavanjem Obrasca za jednostrani raskid ugovora kojeg treba poslati poštom na adresu Vitagal d.o.o. ili elektroničkom poštom na [email protected], a u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte. Rok za jednostrani raskid ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je kupcu ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, predana u posjed roba koja je predmet ugovora. U slučaju ispunjenja uvjeta za jednostrani raskid ugovora, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen bez troškova dostave. Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Kupac je odgovoran za pakiranje paketa koji vraća, u slučaju oštećenja paketa, Vitagal d.o.o će skrenuti pažnju dostavljaču na oštećenje ambalaže te neće preuzeti paket. Povrat novca Vitagal d.o.o. može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena i pregledana u kakvom je stanju vraćena obzirom na ispunjenje uvjeta prava na jednostrani raskid Ugovora. Povrat novaca kupcu će se izvršiti na isti način na koji je uplata izvršena. Vitagal d.o.o. preporuča svojim kupcima prilikom preuzimanja Proizvoda a u vezi s jednostranim raskidom ugovora u zakonskom roku od 14 dana:  
- ako je ambalaža oštećena da ne preuzimaju Proizvod, nego dostavljaču skrenu pažnju na oštećenje ambalaže i zatraže da Proizvod vrati Vitagalu d.o.o.

IX.Odgovornost za materijalne nedostatke

Vitagal d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke proizvoda do trenutka prijelaza rizika na kupca (trenutak predaje stvari u posjed kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik), bez obzira je li mu materijalni nedostatak bio poznat. Također, isti odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika na kupca postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka.

Nedostatak postoji:

 1. ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
 2. ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
 3. ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
 4. kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
 5. ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.).

Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na potrošača. Kad se nakon primitka stvari od strane kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari. Prava kupca koji je pravodobno obavijestio prodavatelja o postojanju nedostatka gase se nakon isteka dvije godine, računajući od dana odašiljanja obavijesti prodavatelju, osim ako je prodavateljevom prijevarom kupac bio spriječen da ih ostvaruje. Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka prodavatelj može imati jednu od slijedećih obveza, sve u skladu sa pravilima Zakona o obveznim odnosima: 

 1. uklanjanje nedostatka,
 2. predaja drugog proizvoda bez nedostatka,
 3. sniženje cijene,
 4. raskid ugovora,

Prava temeljem materijalnog nedostatka na stvari regulirana su Zakonom o obveznim odnosima.

X. Trajanje ugovora

Kupovina se obavlja na web stranicama Vitagala d.o.o., www.vita-kute.hr. Kupovinu je moguće ostvariti uz potvrdu kupca da je prethodno pročitao i razumio Opće uvjete poslovanja te da je na iste pristao i da je upoznat da je to narudžba s obvezom plaćanja. Kupovina je moguća 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. U slučaju da Vitagal d.o.o. iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, s kupcem će, telefonom ili e-porukom, u kontakt stupiti djelatnik u svrhu dogovora o isporuci zamjenskog proizvoda ili eventualnog otkazivanja naručenog proizvoda. Kupovinu proizvoda i/ili usluga u ime i za račun maloljetnika ili osobe lišene poslovne sposobnosti (potpuno ili djelomično), mogu zatražiti samo njihovi zakonski zastupnici. Kupovina se obavlja naručivanjem dostupnih proizvoda koje kupac bira na temelju fotografije i osnovnog opisa. Narudžba proizvoda se obavlja elektronskim putem. Klikom miša na ikonu "Dodaj u košaricu" odabrani proizvod dodaje se u košaricu. Stavljanjem proizvoda u košaricu proizvod nije rezerviran niti naručen niti kupljen. Kupac može nastaviti dodavati proizvode klikom na „Nastavi kupovati“ ili izvršiti pregled košarice klikom na „Pregled košarice“ ili završiti proces odabira proizvoda klikom na „Dovrši kupovinu“. Kada kupac završi proces odabira proizvoda klikom na "Dovrši kupovinu“ preusmjeriti će se na stranicu gdje odabire način plaćanja, način dostave, unosi kod ukoliko posjeduje kupon ili poklon bon, stavlja dodatne napomene ukoliko ih ima, te označava odgovarajuću kućicu ukoliko želi R1 račun. Kupnju nije moguće nastaviti bez označavanja kućice "Slažem se s Općim uvjetima poslovanja" čijim označavanjem kupac potvrđuje da je pročitao i razumio ove Opće uvjete poslovanja te da se sa istima slaže i označavanjem kućice „Upoznat sam s tim da narudžba uključuje obvezu plaćanja“. Klikom na „Promijeni sadržaj košarice“ kupac može izmijeniti sadržaj košarice. Ukoliko se kupac slaže sa kupnjom proizvoda koji su u košarici može kliknuti na ikonu „Plati“. Nakon što kupac pritiskom na ikonu "Plati" izvrši narudžbu, prodavatelj će na adresu e-pošte kupca poslati Opće uvjete poslovanja zajedno s potvrdom narudžbe te brojem iste kojom potvrđuje da je narudžba kupca zaprimljena i u procesu obrade. 

 • Prodavatelj će kupcu poslati na adresu njegove e-pošte potvrdu o sklopljenom kupoprodajnom ugovoru zajedno s potvrdom da je paket poslan.
 • Ukoliko kupac u roku od 20 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) od izvršenog plaćanja ne primi naručene proizvode koje je platio, odnosno 20 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) od sklapanja kupoprodajnog ugovora s ugovorenim plaćanjem po primitku, dužan je obavijestiti Vitagal  d.o.o. o istom na adresu e-pošte: [email protected]  
 •  Ukoliko kupac nije zaprimio potvrdu kupnje putem e-pošte u roku od 72 sata ili nije moguće pristupiti usluzi na način naveden u e-poruci, dužan je kontaktirati prodavatelja na adresu e-pošte : [email protected] ili na broj telefona 00385994877775  svaki radni dan u vremenu od 8 – 16 sati.
 • U slučaju da Vitagal d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda iz bilo kojeg razloga, s kupcem će, telefonom ili e-porukom, u kontakt stupiti zaposlenik Vitagala d.o.o.. u svrhu dogovora o isporuci zamjenskog proizvoda ili eventualnog otkazivanja naručenog proizvoda.

U slučaju da se kupac tijekom narudžbe susreće sa problemima ili nejasnoćama može kontaktirati Vitagal d.o.o. na adresu e-pošte: [email protected] ili na broj telefona telefona 00385994877775 radnim danom u vremenu od 8 – 16 sati.

XI. Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka

 Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti ("pravila") objašnjavaju kako Vitagal d.o.o. (dalje u tekstu: "Vitagal", voditelj obrade) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima .Vitagal  je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke i kako će se oni koristiti.U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, Vitagal  je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje potrebe  i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi Vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Naziv tvrtke: Vitagal d.o.o.

Adresa: Ante Starčevića 1, 49000 Krapina

Telefonski broj:tel:00385994877775

E-pošte:[email protected]

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada se registrirate za Program vjernosti, kada kontaktirate Vitagal službu za kupce, kada se pretplatite na naš newsletter, kada ispunite našu anketu ili pružite povratne informacije o našoj robi i uslugama itd.).

Osobne podatke uglavnom prikupljamo izravno od vas, kada naručite određene proizvode ili usluge ili ispunite određeni obrazac ili kada podatke prikupljamo promatranjem.

Više informacija o situacijama i okolnostima za prikupljanje vaših osobnih podataka možete pronaći ispod, u odjeljku Za što ćemo koristiti vaše osobne podatke. Sjetite se da su to informacije o potencijalnim načinima korištenja osobnih podataka, s kojima se možete susresti kada posjetite naše trgovine i web stranice, ostvarite kupnju kod nas ili koristite naše usluge. U svakom od navedenih slučajeva, dobit ćete i jasne dodatne informacije o svrsi obrade podataka, a u nekim slučajevima osim toga trebat ćemo i vaše izričito dopuštenje za obradu.

Mi ne koristimo vaše osobne podatke u marketinške svrhe osim ako nam ne kažete da se s time slažete. Ako želite da vam pošaljemo detalje o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo da date privolu prilikom pretplate na newsletter.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti Vitagal i/ili naši pouzdani partneri (za više informacija pogledajte odjeljak: Da li Vitagal dijeli podatke s trećim stranama?

Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Registracijom na internet stranici www.vita-kute.hr, kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici dajete suglasnost da Vitagal obrađuje vaše osobne podatke navedene u registracijskoj formi, te podatke o narudžbama, kao i podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i dr. podatke.  Podatke koje prikupimo koriste se u svrhu sklapanja ugovora, u svrhu upoznavanja voditelja obrade s kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe, svrhe promidžbe usluga i proizvoda voditelja obrade.

Tipične kategorije podataka koje prikupljamo od korisnika su sljedeće: ime, adresa, e-mail, datum rođenja, spol, preferirani jezik, adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružite pri ispunjavanju obrazaca na našoj web stranici www.vita-kute.hr ili kada komunicirate s nama putem telefona ili e-pošte, vašu povijest kupnje  proizvoda i usluga te dodatne informacije koje odlučite dobrovoljno podijeliti s nama.Kada podatke prikupljamo putem promatranja, to radimo u skladu sa zakonskim odredbama ili u opravdanim slučajevima kako bi osigurali osobnu sigurnost vas i Vitagal suradnika, zaštitili vašu i imovinu Vitagal te kako bi povećali sigurnost vaših i naših IT sustava ili mobilnih telefona.

Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od Vitagala  kao voditelja obrade zatražiti sljedeće:Kako biste ostvarili bilo koje od gore navedenih prava molimo koristite Vitagal kontakt podatke iz odjeljka o privatnosti.Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka na temelju sljedećih stavki:

 • da vam omogući pristup vašim osobnim podacima
  Vitagal možete pitati koje vaše osobne podatke koristi, a možete i tražiti pristup tim osobnim podacima. Imate pravo znati svrhu obrade, koje kategorije vaših osobnih podataka čuvamo, tijela ili kategorije tijela s kojima vaše osobne podatke dijelimo, razdoblje zadržavanja podataka, kao i izvor podataka u slučaju kada se podaci neizravno prikupljaju.

 • vam osigura kopiju osobnih podatke koje čuvamo
  Možete nas kontaktirati ako želite kopiju nekih ili svih osobnih podataka koje čuvamo o vama.

 • ispravak pogrešnih podataka
  Želimo da su vaše osobne informacije točne i ažurne. Možete nas tražiti da ispravimo ili uklonimo informacije koje mislite da su netočne ili zastarjele.

 • brisanje osobnih podataka
  Možete tražiti da zaustavimo obradu ili čak tražiti brisanje osobnih podataka o vama koje čuvamo. Ako vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, Vitagal bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza. Također, ako su vaši osobni podatci potrebni kako bi Vitagal mogao ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

 • ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti
  Ako želite pobijati točnost podataka, ili više ne trebamo osobne podatke za svrhu obrade, ali su oni vama potrebni za uspostavljanje, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva ili ste se protivili obradi po osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom, imate pravo tražiti ograničavanje obrade osobnih podataka.

 • podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke
  Sjetite se da imate pravo na prigovor obradi osobnih podataka koja se temelji na pravnoj osnovi koju voditelj obrade smatra legitimnom.

 • zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava
  Ako se obrada temelji na vašem pristanku ili se vrši automatskim sredstvima, imate pravo tražiti od voditelja obrade prijenos podataka drugom vršitelju obrade.

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Neki podaci još uvijek se pohranjuju u papirnatom obliku, ali imamo tendenciju digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni podaci pohranjuju se u prostorijama voditelja obrade i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga  (trusted service provider).

Razmjenjuje li Vitagal podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti je Vitagalu važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećom osobama osim u svrhe opisane u ovim Pravilima i Uvjetima kupnje.Kao što znate, Vitagal je trgovac i radimo zajedno s drugim kompanijama. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke s našim pouzdanim partnerima, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.Uz navedeno, vaše osobne informacije možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime voditelja obrade. Na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanje, obrade plaćanja, isporuke i druge usluge u i izvan trgovine. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također, obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom. U nekim slučajevima, naši partneri koji pružaju usluge u ime ili za Vitagal mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije. Međutim, ugovori koje sklapamo s takvim subjektima obvezuju ih da vašim podacima postupaju sa posebnim sigurnosnim mjerama u skladu s propisima na snazi u državama članicama Europske unije.

Koliko dugo će Vitagal zadržati vaše osobne podatke?

Vitagal neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja. Više informacija o razdobljima čuvanja  određenih vrsta podataka nalazi se u odjeljku za što ćemo koristiti vaše podatke?

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Možemo koristiti vaše osobne podatke na nekoliko različitih načina, uglavnom za obavljanje naših ugovornih obveza prema vama, ali ponekad i za poboljšanje vašeg iskustva kupnje, direktni marketing ili iz sigurnosnih razloga.Vaše podatke nećemo čuvati dulje od vremenskog perioda za koji držimo da će se njegovim protekom ispuniti svrha radi koje smo od Vas i tražili podatke.

Obrada naloga i pružanje usluga

Kada obavite kupnju u Vitagal trgovini ili putem web stranice , ovisno o slučaju, možda ćemo zatražiti da date određene osobne podatke koji su potrebni za pravilnu obradu vaše kupnje. Ova situacija će se dogoditi pogotovo ako se uz kupnju naših proizvoda odlučite za korištenje jedne od usluga, kao što je dostava. Također, kako bi obradili narudžbu i osiguravali da su osobne i financijske informacije točne, koristimo pouzdane platne sustave trećih osoba kako bi osigurali da je vaša uplata sigurna i da se vaši podaci ne koriste za prijevaru. Ako želite platiti robu i usluge na internetu, voditelj obrade će zahtijevati informacije vezane uz uplatu, uključujući i broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV broj, kao i adresu za naplatu.Kako bi osigurali da se proizvodi i usluge koje kupite kod nas dostave na ispravnu adresu, vaše osobne podatke koji su potrebni za pružanje pojedinih usluga dijelimo s pouzdanih vanjskih partnera (npr. vaše ime, adresa dostave i poruke uz isporuku koje ste naveli – poput doba dana kada želite primati dostavu).

Usluga kupaca 

Ako nam se obratite,(zatražite povrat proizvoda ili niste zadovoljni uslugom, itd.) , direktno u Vitagal -u ili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je vama dostupan, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupite koristiti će se samo za ovu namjenu. U određenim slučajevima ćemo koristiti usluge drugih proizvođača kojima povjeravamo vaše podatke samo u mjeri u kojoj će to biti potrebno za rješavanje vašeg slučaja (npr. ovlaštenih servisa za popravak itd). U ovom slučaju, oni mogu biti dobavljači IT sustava s kojima voditelj obrade surađuje i mogu biti dio tehničke podrške.Također, možete kontaktirati voditelja obrade u uredu ili putem telefona. Kada nam se obraćate ili kupujete  putem telefona, voditelj obrade obrađuje vaše podatke, kao što: ime i prezime, adresa, adresa dostave, telefonski broj i e-mail adresa. Spomenute podatke dostavljate dobrovoljno. Ukoliko ih ne želite dati to može dovesti do nemogućnosti ispunjenja narudžbe ili isporuke.

Vitagal web stranica 

Vaši podaci mogu biti prikupljeni i prilikom posjeta web stranici voditelja obrade www.vita-kute.hr Podaci će se obrađivati samo u točno određene svrhe, o čemu ćemo Vas obavijestiti u trenutku kada posjetite web stranicu voditelja obrade (npr. za provođenje online prodaje, za spremanje shopping liste koju ste stvorili,itd.). U slučaju da ne želite da se Vaši podaci, svi ili određeni, prikupljaju u ovu svrhu možete ograničiti njihovo korištenje ili u potpunosti onemogućiti korištenje istih.

Kolačići

Za održavanje web stranice i osiguravanje njene funkcionalnosti voditelj obrade koristi tehnologiju općenito poznatu kao "kolačiće". Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica. Kolačići mogu biti privremeni ili trajni, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologije. Zahvaljujući kolačićima na našim stranicama možete pretraživati bez poteškoća i pokazivat će vam se  rezultati koji su relevantni za vas.Možete pronaći više informacija o kolačićima u Pravila o korištenju kolačića.

Druge web stranice

Web stranica www.vita-kute.hr može sadržavati linkove za web-lokacije trećih strana. Ova pravila primjenjuju se samo na ovu web stranicu pa prilikom povezivanja s drugim web stranicama, upućujemo vas da pročitate njihova pravila privatnosti.

Izjava o sigurnosti podataka

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.Tajnost Vaših podataka je osigurana i zaštićena  uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Na taj način omogućen je  siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između WebPay servisa i korisnikovog računala, te obratno.Više podataka o sigurnosti plaćanja možete  pronaći na web stranicama Monri Payment Gatewa klikom na slijedeće linkove.

         

 

 

XII. Platforma za online rješavanje sporova  Europske unije

Komisija Europske unije uvela je pravila o digitalnim ugovorima radi pojednostavnjenja i promicanja pristupa digitalnom sadržaju i internetskoj prodaji diljem EU-a, a novom internetskom platformom sada se jača povjerenje u kupnju putem interneta te tako daje važan doprinos strategiji jedinstvenog digitalnog tržišta EU-a. Platformi za rješavanje sporova putem Interneta Kupac može pristupiti klikom na ovdje.